liiketoimintakiellot

Lii­ke­toi­min­ta­kiel­lot

Tarkista liiketoimintakieltoon asetetut yksityishenkilöt liiketoimintakieltorekisteristä aina ennen liikesuhteen aloittamista.

Tilaa liiketoimintakiellot käyttöösi

Enemmistö suomalaisista yrittäjistä hoitaa liiketoimintaa koskevat lakisääteiset velvoitteensa moitteetta, silti yritysmaailmassa liikkuu myös epätervettä sekä rikolliseksi luokiteltavaa liiketoimintaa harjoittavia henkilöitä. Tällaiset yritysten vastuuhenkilöt määrätään poikkeuksetta liiketoimintakieltoon. Liiketoimintakiellon tarkoitus on estää heidän vahingollisen toimintansa jatkuminen liike-elämässä. Oikeusrekisterikeskuksen ylläpitämästä liiketoimintakieltorekisteristä tarkastat reaaliaikaiset tiedot tuomioistuimen määräämistä liiketoimintakielloista. 

Tarkasta lii­ke­toi­min­ta­kel­poi­suus ennen liikesuhteen solmimista

Uuden lupaavalta vaikuttavan liikekumppanin liiketoimintakelpoisuus kannattaa aina tarkastaa ennen liikesuhteen solmimista. Pieni vaiva voi säästää isoilta murheilta, sillä liiketoimintakieltoa tai väliaikaista liiketoimintakieltoa ei määrätä kevein perustein. Liiketoimintakielto edellyttää lakisääteisten yritysvelvollisuuksien jatkuvaa laiminlyömistä tai rikolliseksi katsottavan liiketoiminnan harjoittamista. Tyypillisesti liiketoimintakiellon taustalla on useampikin rikokseksi luokiteltava teko. 

Mitä tietoja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ra­por­tis­ta käy ilmi?

  • liiketoimintakieltoon määrätyn henkilön tiedot (nimi, kotipaikka ja henkilötunnus) 
  • liiketoimintakiellon langettaneen tuomioistuimen nimen ja päätöksen päivämäärän 
  • kiellon keston (3–7 vuotta) alkamis- ja päättymispäivineen 
  • tiedon väliaikaisen liiketoimintakiellon päättymisestä  
  • mahdolliset liiketoimintakiellon sisältöön liittyvät poikkeukset. 

Katso malliraportti liiketoimintakielloista. 

Huomioithan, että suomalaisten tuomioistuinten määräämät liiketoimintakiellot koskevat vain Suomea? Rikollista liiketoimintaa harjoittava henkilö voi jatkaa liiketoimintaa muissa EU-maissa, mutta toki Suomessa määrätty liiketoimintakielto antaa painavia viitteitä siitä, ettei henkilön kanssa kannata ryhtyä liikesuhteeseen. 

Liiketoimintakiellot on osa Tietopalvelut-kokonaisuutta ja sen voi tilata lisäpalveluna kaikkiin Tietopalveluiden palvelupaketteihin. Palvelu on luvanvarainen.

Tilaa

Kiinnostuitko tai heräsikö sinulle kysymyksiä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin kerromme sinulle lisää, miten tarkastat liiketoimintakiellot helposti ja nopeasti silloin, kun tietoja tarvitset.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Kysy lisää liiketoimintakielloista