Digitaalisen kiinteistökaupan edut

Digitaalisen kiin­teis­tö­kau­pan hyödyt välittäjille

Digitaalinen kiinteistökauppa on nopea ja joustava tapa hoitaa kiinteistökauppa. Huoli siitä, että siirryttäessä on digitaaliseen kiinteistökauppaan, välittäjän rooli muuttuisi vähemmän tärkeäksi, on turha. Esimerkiksi sopimusneuvottelut ja lakitekniset muotoilut on edelleen turvallisinta jättää välittäjän vastuulle. Asiakaskohtaamisistakaan ei digitaalisen kiinteistökaupan myötä tarvitse luopua, sillä kaupanteon voi sopia vaikka välittäjän toimistolle tai myytävän kohteen terassille.

Digitaalinen kiinteistökauppa tuo mukanaan myös liudan muita hyötyjä kiinteistönvälittäjille: 

1. Kiinteistön ostotarjouksen saa helposti osapuolia sitovaksi 

Perinteisessä kauppatavassa ostotarjous ei purkutilanteissa velvoita sopimuskumppaneita juuri mihinkään, ennen kuin sopimus on vahvistettu kaupanvahvistajan toimesta. Digitaalisessa kiinteistökaupassa sopimuksen saa hyväksytyn ostotarjouksen jälkeen nopeasti sitovaksi laatimalla kaupan kohteesta esisopimuksen. Digitaalisesti tehdystä esisopimuksesta voi myöhemmin laatia digitaalisen kauppakirjan. 

2. Ei enää jonottelua pankkiin 

Digitaalinen kiinteistökauppa ei ole enää pelkästään ulkomailla asuvien kaupan osapuolten juttu. Pankkiajat kaupantekoon ovat nykyisin kiven alla, joka on pakottanut sekä asiakkaat että välittäjät venymään ajallisesti ja logistisesti kohtuuttoman hankaliin järjestelyihin. Digitaalisessa kiinteistökaupassa pankkiin ei enää tarvitse varata aikaa, sillä pankki ei ole läsnä kaupanteossa. 

3. Kaupanvahvistajaa ei enää tarvita 

Digitaalisesti tehdyssä kaupassa ei tarvita kaupanvahvistajaa, sillä järjestelmä tekee tarvittavat tarkistukset eri taustarekistereistä. 

4. Kaupat voi tehdä myös etänä 

Digitaalinen kiinteistökauppa tuo mukanaan joustavuutta kaikille osapuolille. Kaikki tai vain osa kaupan osapuolista voi allekirjoittaa kauppakirjan etänä. Yhtä lailla digitaalinen kiinteistökauppa voidaan hoitaa välittäjän toimistolla. Sinä ja kaupan osapuolet päätätte! 

5. Tuki erilaisille kauppatyypeille 

Digitaalinen kiinteistökauppa mahdollistaa erilaisten kauppatyyppien toteuttamisen. Kiinteistökaupan osapuolena voi olla yritys ja myyjänä esimerkiksi kuolinpesä. Kiinteistökauppapalvelussa voi myös käynnistää kaupan, joka käsittää useamman kohteen. 

6. Turvallisuus 

Digitaalisesti tehty kauppakirja on turvallinen tapa hoitaa kiinteistökauppa. Sillä vältytään henkilötietoja sisältävän kauppakirjan lähettämiseltä sähköpostin tai postin kautta. Palvelu myös tarkastaa välittäjän puolesta reaaliajassa tietoja eri viranomaislähteistä, joka lisäävät luotettavuutta ja nopeuttavat kaupantekoprosessia. 

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Kiinnostuitko tai heräsikö sinulle kysymyksiä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin kerromme tarkemmin, miten aloitat digitaalisen kaupankäynnin ja miten se tuo joustavuutta arkeesi.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Haluan lisätietoja digitaalisesta kiinteistökaupasta