Karoliina Koto

Yri­tys­maa­il­mas­sa kiehtovat työn käy­tän­nön­lä­hei­syys, lii­ke­toi­min­ta­läh­töi­syys, päätöksenteon nopeus ja tekemisen meininki

15.03.2023 14:19

Karoliina Koto on UPM:n uusi Legal Counsel, HR.

Odotukset uudesta työstäsi?

Työoikeutta pidetään usein hyvin kansallisena oikeudenalana. Uusi työnkuvani on aidosti kansainvälinen ja tehtäväkenttäni ulottuu laajalle Suomen rajojen ulkopuolelle. UPM:llä on yli 17 000 työntekijää yli 40 maassa. Toimiala on mielenkiintoinen ja liiketoiminta-alat monipuolisia. Odotan pääseväni mukaan laajoihin globaaleihin projekteihin sekä oppimaan laajasti uutta eri maiden lainsäädännöstä ja tutustumaan eri maissa työskenteleviin HR-ammattilaisiin. Hienoa päästä osaksi kestävää kasvua ja vastuullisuutta korostavaa porukkaa.

Uran kolme tärkeintä vuotta

Auskultointi Vantaan käräjäoikeudessa 2010: Vuosi tuomioistuimessa oli silmiä avaava kokemus. Käsiteltävien asioiden määrä ja kirjo oli suuri. On kuitenkin tärkeää muistaa, että valtaosalla jutuista on yksittäisille ihmisille suuri merkitys. Ratkaisupakko kehittää nopeasti nuoren juristin päätöksentekotaitoja. Suosittelen tuomioistuinharjoittelua lämpimästi kaikille.

Vuosi Tukholmassa 2014–2015: Työskentelin reilun vuoden Tukholmassa silloisen työnantajani Hannes Snellmanin Ruotsin toimistossa. Vuosi oli antoisa sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Uudenlainen työskentelykulttuuri ja kieliympäristö haastoivat tuttuja toimintamalleja. Tukholma oli elämys myös muulle perheelle. Lapset puhuivat Suomeen palattuaan sujuvasti riikinruotsia.

Hyppy inhouse-maailmaan 2017: Pääsin vuoden mittaiselle komennukselle Telia Finland Oyj:n palvelukseen. Komennusvuoden aikana ymmärsin, että haluan työskennellä yritysmaailmassa. Työn käytännönläheisyys, liiketoimintalähtöisyys, päätöksenteon nopeus ja tekemisen meininki veivät mukanaan. Sillä tiellä olen yhä.

Henkkarit

Perhe: Puoliso ja kolme lasta
Tutkinnot ja arvonimet: OTK, VT, BBA
Yliopisto ja valmistumisvuosi: Helsingin yliopisto 2007
Lempioikeudenala: Työoikeus
Jos ei olisi juristi, olisi: Pappi
Motto: ”Ei savua ilman tulta”.

Suosittelen
Kirja: Julia Korkman: Muistin varassa
Laulu: Einojuhani Rautavaara: Halavan himmeän alla
Laji: Kuorolaulu
Sarja: Frasier
Kuvataiteen teos: Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan kirkkomaalaukset uudelleen rakennetussa Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa

Kirjoittaja Juristikirjeen toimitus

Juristikirje

Juristikirje tarjoaa joka toinen keskiviikko asiantuntijahaastatteluja sekä juttuja juridiikan ilmiöistä ja ihmisistä. Juristikirje tuntee suomalaisen juristin!

Aiheeseen liittyvää