Sanna Kaistinen

Paluu pöydän toiselle puolelle

28.03.2024 09:26

NIMITYSVALIOKUNTA | Sanna Kaistinen on Wiidare Oy:n uusi Legal Business Partner ja konfliktinhallinnan sekä riidanratkaisupalvelujen vetäjä.

Miksi juuri sinusta tuli Wiidare Oy:n Legal Business Partner?

Aloitin Wiidare Oy:n Legal Business Partnerina ja konfliktinhallinnan sekä riidanratkaisupalvelujen vetäjänä 25.3.2024. Siirryin Wiidarelle Keskuskauppakamarin välityslautakunnan pääsihteerin tehtävästä.

Olen aina pitänyt ongelmanratkaisusta, ja ehkä siksi päädyinkin työskentelemään riidanratkaisun parissa. Juristi minusta tuli kuitenkin osin sattumankin kautta. En ollut haaveillut juristin ammatista ennen kuin päätin hakea opiskelemaan oikeustieteelliseen.

Miten työsi muuttuu?

Välityslautakunnan pääsihteeri vastaa välitysinstituutin sihteeristön toiminnasta ja toimintojen kehittämisestä. Rooliin kuuluu paljon muutakin kuin juridista sisältöä, eikä pääsihteeri pääsääntöisesti toimi suoraan välitysmenettelyjen asiakasrajapinnassa.

Nyt palaan ”pöydän toiselle puolelle” hoitamaan asiakkaidemme asioita ja ratkomaan heidän toiminnassaan syntyneitä haastavia tilanteita sekä tukemaan niissä. Odotan sitä, että pääsen käyttämään omaa ammattitaitoani taas laajemmin asiakkaidemme erilaisissa toimeksiannoissa.

Uran kolme tärkeintä vuotta:

2012, jolloin osallistuin Helsingin yliopiston opiskelijana Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot -oikeustapauskilpailuun ja innostuin kansainvälisestä riidanratkaisusta. Tuo innostus on viitoittanut uraani voimakkaasti sen eri vaiheissa.

2021, jolloin siirryin asianajotoimistosta välityslautakunnan pääsihteeriksi. Urasiirto pois asianajotehtävistä oli tietynlainen hyppy tuntemattomaan, mutta vuodet välitysinstituutissa olivat erittäin opettavaiset ja avartavat.

2024, koska olen nyt urallani uudessa taitekohdassa, ja lähden rakentamaan Wiidarella osittain uutta palveluvalikoimaa asiakkaillemme.

Henkkarit

Syntymävuosi: 1985
Perhe: Lapsuudenperhe ja ystävät
Tutkinnot ja arvonimet: Oikeustieteen maisteri, filosofian maisteri, LL.M.
Yliopisto ja valmistumisvuosi: Helsingin yliopisto, 2011 (FM) ja 2012 (OTM), Queen Mary University of London (LL.M.), 2016
Lempioikeudenala: Sopimusoikeus ja prosessioikeus
Guru: Entinen esihenkilöni, asianajaja Ulla Vuokila
Jos ei olisi juristi, olisi: Valtiotieteilijä
Motto: Asia kerrallaan – tärkeää muistaa toisinaan hektisessä juristin työssä

Suosittelen
Kirja: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Laulu: Coldplayn Yellow
Laji: Partio
Kuvataiteen teos: Claude Monet’n lummetaulut

Kirjoittaja Juristikirjeen toimitus

Juristikirje

Juristikirje tarjoaa joka toinen keskiviikko asiantuntijahaastatteluja sekä juttuja juridiikan ilmiöistä ja ihmisistä. Juristikirje tuntee suomalaisen juristin!

Aiheeseen liittyvää