Jenni Kyntölä

Musiikin juridiikkaa ja murtomaahiihtoa

17.01.2024 14:31

NIMITYSUUTISET | Jenni Kyntölä on Teoston uusi lakiasiainjohtaja.

Miksi juuri sinusta tuli Teoston la­kia­siain­joh­ta­ja?

Uskoisin, että monipuolinen taustani erilaisista juristin tehtävistä ja eri toimialoilta on vaikuttanut valintaani Teoston lakiasiainjohtajaksi. Jokainen aikaisempi roolini on antanut minulle uusia vahvuuksia, joita voin hyödyntää tässä tehtävässäni. Teostossa muun muassa tekijänoikeuksien lisensointi ja sopimusosaaminen ovat edunvalvontatyön ohella keskeisessä asemassa, ja teknologisoituva toimintaympäristö luo uusia haasteita tekijänoikeuden saralla. Immateriaalioikeuspainotteinen taustani kansainvälisesti operoivissa teknologiayhtiöissä, sopimusosaamiseni sekä aikaisempi kokemukseni musiikin lisensoinnista ovat ehdottomasti vaikuttaneet positiivisesti valintaani.

Odotukset uudesta työstäsi?

Odotan mielenkiinnolla, että pääsen sukeltamaan syvemmälle musiikin tekijänoikeuksien ja musiikin tekijöiden edunvalvonnan maailmaan. Teosto tekee tärkeää työtä mahdollistaessaan sen, että musiikin ammattilaiset voivat keskittyä luovaan työhön ja saavat työstään kohtuullisen korvauksen. On hienoa olla osana tätä tekemistä.

Uran kolme tärkeintä vuotta:

Jokaisessa työvuodessa on ollut jotain merkittävää, mutta tärkeimpinä ehkä seuraavat: Ensimmäiset työvuoteni IPR- ja teknologiajuridiikan parissa Roschierilla opettivat, mitä on laadukas juridiikka. Vuodet globaalisti toimivissa kasvuyhtiöissä opettivat tehokasta liiketoiminnan juridisten riskien analysointia ja priorisointia. Ja toisaalta vuodet musiikkisovelluksia kehittävässä kasvuyhtiö Yousicianissa musiikin juridiikan ja sopimusten parissa olivat todennäköisesti suurin vaikutin johdattamaan minut uudelleen musiikin juridiikan pariin Teostolle.

Henkkarit

Perhe: Juristimies ja kolme suurin piirtein teiniä
Tutkinnot ja arvonimet: OTM
Yliopisto ja valmistumisvuosi: Helsingin yliopisto, 2001
Lempioikeudenala: Immateriaalioikeudet
Guru: En oikeastaan inspiroidu guruista, mutta nojaudun monesti erääseen nimeltä mainitsemattomaan juristiystävääni, jolla on loistavan tarkkanäköinen ja älykäs asenne työhön ja elämään ylipäätään.
Jos en olisi juristi, olisin: Lääkäri
Motto: It’s all about people.

Suosittelen
Kirja: Khaleid Hosseinin Leijapoika. Tarina ja hieno suomenkielinen käännös koskettaa joka kerta kun tartun kirjaan uudelleen.
Laulu: Suurlähettiläiden Elokuun yhdestoista. Biisi vie minut aina teiniaikojen kesään ja helsinkiläiselle kalliosaarelle, jolloin seurana oli rakas ystävä ja edessä avoimena koko maailma.
Laji: Kaikenlainen kuntourheilu ulkona ja sisällä toimii. Näin talvisin suosittelen murtomaahiihtoa lumisessa metsässä. Loistava keino ajatusten tuulettamiseen. Käy meditaatiosta.
Sarja: Aloitan sarjoja harvoin, koska syyllistyn ahmimiseen. Viimeksi koukutuin Netflixin Fool me Once -sarjaan.

Kirjoittaja Juristikirjeen toimitus

Juristikirje

Juristikirje tarjoaa joka toinen keskiviikko asiantuntijahaastatteluja sekä juttuja juridiikan ilmiöistä ja ihmisistä. Juristikirje tuntee suomalaisen juristin!

Aiheeseen liittyvää