Uittajat saavat käyttää uiton toi­min­ta­paik­ko­ja myös puutavaran muuta vesitse tapahtuvaa kuljettamista varten

30.05.2024 07:10

Järvi-Suomen uittoyhdistykselle ja Perkaus Oy:lle on myönnetty oikeus eräiden uiton toimintapaikkojen käyttämiseen myös puutavaran muuta vesitse tapahtuvaa kuljettamista varten Nurmeksessa, Joensuussa, Lapinlahdella, Kuopiossa, Liperissä, Heinävedellä ja Savonlinnassa.

Järvi-Suomen uittoyhdistykselle ja Perkaus Oy:lle on myönnetty oikeus Nurmeksessa Kannaslahden, Joensuussa Uimaharjun, Lapinlahdella Akkalansaaren, Kuopiossa Lamperilan, Melaveden ja Mustinlahden, Liperissä Pöllänniemen, Heinävedellä Säynetlahden ja Savonlinnassa Majalahden uiton toimintapaikkojen käyttämiseen myös puutavaran muuta vesitse tapahtuvaa kuljettamista varten. Muutos mahdollistaa muun muassa puutavaran proomukuljetukset saarista uiton toimintapaikoille.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on lisännyt käyttötarkoituksen muutosta koskevat määräykset voimassa oleviin uittosääntöihin. Toiminta-aikaa on rajoitettu Kannaslahden, Akkalansaaren, Lamperilan, Melaveden, Mustinlahden ja Majalahden toimintapaikoilla. Muilta osin voimassa olevia uittosääntöjä ei ole muutettu.

Olemassa olevat nippu-uittoa varten rakennetut rakenteet soveltuvat sellaisenaan puiden proomukuljetuksessa käytettäväksi, joten uusia rakenteita pudotuspaikoilla ei tarvita. Proomukuljetus aiheuttaa nippu-uittoa vähemmän roskaantumista vesialueella ja kuljetusmäärät ovat uittotoimintaan verrattuna vähäisemmät, joten myös melu- ja muut ympäristöhaitat jäävät uittotoimintaan verrattuna vähäisemmiksi.

Lupapäätös nro 49/2024 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (diaarinumero ISAVI/4281/2023).

Lähde: aluehallintoviraston tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää