Suomalaiset kier­to­ta­lous­rat­kai­sut esillä Maailman kier­to­ta­lous­foo­ru­mis­sa Brysselissä

08.04.2024 07:42

Suomi on näyttävästi mukana huhtikuun puolivälissä Maailman kiertotalousfoorumissa (World Circular Economy Forum, WCEF). Kiertotalouden edelläkävijämaana Suomi tuo foorumissa esille uusia kiertotalousinnovaatioita ja yhteistyömalleja. Ulkoministeriö on mukana kiertotalouden superviikolla.

Päättäjille, yrityksille, asiantuntijoille ja sijoittajille suunnattu kiertotalousfoorumi on alansa johtava kansainvälinen tapahtuma. Sitran toteuttama foorumi järjestetään 15.–18.4.2024 Brysselissä.

Suomen messuosasto kutsuu tutustumaan innovaatioihin ja yhteistyöhön

Kiertotalousfoorumissa Suomen messuosaston teemana on ”Local Solutions Are Born Here”. Messuosasto tarjoaa mahdollisuuden tutustua kiertotalouden innovaatioihin ja rakentaa yhteistyötä suomalaisten toimijoiden kanssa.

- Tervetuloa tutustumaan Suomen osaamiseen ja ratkaisuihin messuosastollemme. Erityisesti odotamme foorumiin osallistuvia kiertotaloushankkeita ja -yrityksiä kartoittamaan yhteistyömahdollisuuksia, toteaa Suomen kiertotalouden ja vihreän siirtymän suurlähettiläs Anne Vasara.

Osastolla esitellään muun muassa kiertotalouden liiketoimintaratkaisuja, julkisen sektorin roolia kiertotalousmurroksessa, innovaatioekosysteemejä ja materiaalien käytön murrosta.

Työkaluja kier­to­ta­lous­mur­rok­seen

Kiertotalouden menestystekijät sekä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö ovat Suomen aiheina pohjoismaista kiertotalousosaamista esiin nostavassa Nordic Circular Hotspotin kiihdyttämösessiossa keskiviikkona 17. huhtikuuta.

Kiihdyttämösessiossa kuullaan alueiden ja yritysten esimerkkejä innovatiivisista kiertotalousratkaisuista, jotka on toteutettu julkisen ja yksityisen sektorin tiiviissä yhteistyössä.

- Avaamme kiihdyttämösessiossa toimivan innovaatioekosysteemin kaavaa, jotta muutkin alueet ja kaupungit voisivat saada työkaluja ja inspiraatiota oman alueensa kiertotalousmurrokseen, toteaa Uudenmaan kiertotalouslaakson projektipäällikkö Simo Karetie.

Seuraa ohjelmaa verkossa, sivutapahtumia myös Brysselissä

Maailman kiertotalousfoorumia 15–16.4.2024 on mahdollista seurata verkossa, mikä edellyttää rekisteröitymistä WCEF:n verkkosivuilla.

Osallistuminen Suomen järjestämään kiihdyttämösessioon (ja kokopäiväiseen Nordic Circular Hotspotin tilaisuuteen) on mahdollista niin paikan päällä Brysselissä kuin etänäkin. Ennakkoilmoittautuminen tapahtuman verkkosivulla.

Kaikkien WCEFin yhteydessä järjestettävien kiihdyttämösessioiden ohjelmat ja ilmoittautuminen löytyvät WCEF:n verkkosivuilta.

Suomen messuosaston ja kiihdyttämösession ohjelmat on suunniteltu yhteistyössä ulkoministeriön, ympäristöministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Business Finlandin, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n, kehitysyhtiö Posintran, Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liiton sekä Business Tampereen, Kiertotalous Pirkanmaan, Turun Ammattikorkeakoulun, Turun kaupungin ja Paimion kaupungin kanssa.

Lähde: ulkoministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää