FAI vahvistamassa asemaansa vä­li­tys­me­net­te­lys­sä

14.05.2024 16:12

NIMITYSUUTISET | Henrik Sajakorpi aloitti Keskuskauppakamarin välityslautakunnan (FAI) pääsihteerinä 18. maaliskuuta 2024.

KEVÄT ON EDENNYT VAUHDIKKAASTI aloitettuani FAI:n pääsihteerinä. Aiemmin työviikkoni koostuivat pääasiassa prosessaamisesta ja muista minulle tutuista riitajuristin perustehtävistä. Uusi työnkuvani on varsin toisenlainen. Johdan FAI:n sihteeristöä sekä vastaan muun muassa FAI:n kotimaisten ja kansainvälisten toimintojen kehittämisestä yhteistyössä puheenjohtajistomme kanssa.

Tällä hetkellä minua työllistävät erityisesti erilaiset aloittamani projektit. Olemme digitalisoimassa palvelujamme käyttäjäkokemuksen kehittämiseksi entisestään. Lisäksi tulemme jatkossa tarjoamaan aiempaa enemmän myös kansainväliselle välitysoikeusyhteisölle suunnattua koulutusta ja muuta ohjelmistoa. Samanaikaisesti tulemme tiivistämään vuoropuhelua kotimaisen liike-elämän kanssa.

OLEN PERUSLUONTEELTANI UTELIAS JA RATKAISUKESKEINEN, enkä tee mitään puoliteholla. Minun on aina ollut helppoa kiinnostua uusista asioista työelämässä. Olen myös oppinut nopeasti näkemään toisten vahvuudet ja motivoimaan toisia heidän omista lähtökohdistaan käsin. Lisäksi minulla on selkeä käsitys siitä, miten muita pitää työelämässä kohdata ja kohdella. Nämä piirteet ovat uskoakseni hyödyllisiä myös uudessa roolissani FAI:lla.

OLISI HIENOA VOIDA SANOA, että olen aina ollut kiinnostunut juridiikasta. Lapsuuteni unelma-ammatti ei kuitenkaan ollut juristi, toisin kuin useilla kollegoillani. Päädyin alalle pikemminkin sattumalta. Harkitsin nuorempana vakavasti myös kauppakorkeakoulua ja muita kilpailtuja opiskelupaikkoja. Jälkikäteen ajatellen Helsingin oikeustieteelliseen tiedekuntaan hakemista motivoi lähinnä jonkinlainen halu näyttää itselleni, että pystyn halutessani saavuttamaan mitä vain.

Yliopistolla huomasin onnekseni nopeasti, että olin päätynyt juuri oikeaan paikkaan. Riidanratkaisu tuntui prosessioikeuden ensimmäisistä luennoista alkaen mielekkäältä. Intohimo välitysmenettelyyn vuorostaan syttyi viimeistään yliopisto-opintojeni loppupuolella osallistuessani Vis Moot -oikeustapauskilpailuun. Olin onnekas saadessani jatkaa työskentelyä näiden kokonaisuuksien parissa heti valmistumiseni jälkeen Roschierilla.

EN VOI YKSILÖIDÄ URALTANI MITÄÄN yksittäistä käännekohtaa, joka olisi määrittänyt sen, missä olen nyt. Työurani on koostunut monista pienistä askeleista eteenpäin. Olen edelleen samalla polulla, jolla aloitin valmistumiseni jälkeen. Jokainen kokemus on rikastuttanut ajatteluani ja syventänyt osaamistani sekä auttanut minua valmistautumaan uutta tehtävääni varten. Monet kollegat ja mentorit ovat olleet ammatillisen kehittymiseni kannalta korvaamattomia.

FAI:N PÄÄSIHTEERINÄ HALUAN lujittaa asemaamme välitysmenettelyssä. Näen FAI:lla kasvupotentiaalia sekä kotimaassa että kansainvälisesti. FAI-välitysmenettely täyttää jo nyt korkeimmat mahdolliset laatustandardit ja tarjoaa myös kansainvälisesti vertailtuna erinomaiset puitteet liike-elämän riitojen ratkaisemiselle. Meillä on hyvät valmiudet hallinnoida jatkossa myös aiempaa enemmän välitysmenettelyitä. Tätä tavoitetta tukeaksemme tulemme vahvistamaan brändiämme ja varmistamaan, että emme ainoastaan pysy mukana alan kehityksessä, vaan osaltamme myös aktiivisesti määrittelemme sen suuntaa.

Henkkarit

Syntymävuosi: 1987

Perhe: Vaimo ja kolme lasta

Tutkinnot ja arvonimet: OTM

Lempioikeudenala: Kansainvälinen välitysmenettely

Jos ei olisi juristi, olisi: Ekonomi

Motto: Eteenpäin, sanoi mummo lumessa

Suosittelen

Kirja: Ayn Rand – The Fountainhead

Musiikkikappale: Lady Gaga – Always Remember Us This Way

Urheilulaji: Merimelonta

Kirjoittaja Juha Riihimäki

Juristikirje

Juristikirje tarjoaa joka toinen keskiviikko asiantuntijahaastatteluja sekä juttuja juridiikan ilmiöistä ja ihmisistä. Juristikirje tuntee suomalaisen juristin!

Aiheeseen liittyvää