kadet-ja-tabletti

Rasitustodistus – selvitä kiinteistön oikeudet ja rasitukset

Rasitustodistuksesta käy ilmi kiinteistöön kohdistuvat oikeudet ja rasitukset.

Rasitustodistuksessa näytetään lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkityt, voimassaolevat kiinnitykset, vallintarajoitukset ja muut oikeudet, poisluettuna omistusoikeutta ja hallinnointia koskevat kirjaukset, jotka käyvät ilmi lainhuutotodistuksesta. Rasitustodistus voidaan tulostaa voimassa olevasta rekisteriyksiköstä, määräalasta, erillisenä luovutetusta yhteisalueosuudesta tai kirjaamisvelvollisuuden piiriin kuuluvasta erityisestä oikeudesta, jolle on annettu laitostunnus.

Mikäli kohteeseen ei kohdistu rasituksia, on todistuksessa maininta: ”Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan omaisuuteen ei kohdistu rekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä.”

Rasitustodistus voidaan tulostaa kiinteistöstä, määräalasta tai vuokraoikeudesta. Tutustu rasitustodistukseen ja sen tietosisältöön tarkemmin Maanmittauslaitoksen sivuilla.

Katso malliraportti rasitustodistuksesta
Katso malliraportti vuokraoikeus rasitustodistuksesta

Ra­si­tus­to­dis­tuk­sen ostaminen

Ammattilaisille suunnatusta Kiinteistö- ja huoneistohausta voit ostaa rasitustodistuksia sekä muita virallisia kiinteistöasiakirjoja. Voit tilata palvelun käyttöösi asiakaspalvelustamme: puh. 0800 141 070 tai tietopalvelut(at)almatalent.fi

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Löysitkö kaiken etsimäsi vai jutellaanko lisää?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, autamme sinua löytämään oikean tuotteen tai palvelun.

Ota yhteyttä asiakaspalveluun