kuvituskuva

Benchmarking - analysoitua tietoa toimialojen tilanteesta

Benchmarking-analyysin avulla hyödynnät valmiiksi analysoituja tietoja toimialasi kilpailutilanteesta. 

Benchmarking-analyysi on kätevä työkalu kilpailijavertailuun. Kattava vertailuraportti vertaa haluttua yritystä muihin alan yrityksiin sekä suomalaisyrityksiin laajemmin ja kertoo toimialan kilpailutilanteesta ja kehitysnäkymistä. 

Benchmarkingissa yritystä verrataan toimialan muihin yrityksiin arvioimalla sen taloudellista suoriutumista, menestystä ja kehitysnäkymiä. Näiden arvioiden perusteella raportti määrittää yritykselle luokituspisteet, joista näet, millä liiketoiminnan osa-alueilla yritys on onnistunut ja missä riittää parannettavaa – etenkin kilpailijoihin nähden. 

Benchmarking-analyysi:

 • määrittelee kasvun ja kannattavuuden osatekijät yritysvertailun kautta 
 • analysoi yrityksen menestystekijät 
 • paljastaa yrityksen heikkoudet, kehityskohteet ja riskit 
 • sisältää toimialaa kuvaavat taloudelliset tunnusluvut pidemmältä ajalta. 

Benchmarking-raportti on luotettava lähde kilpailija-analyysiin, sillä raportin sisältämä yritysvertailu perustuu aina tuoreimpiin, oikaistuihin tilinpäätöstietoihin. Näiden tietojen pohjalta yritys voi lähteä kehittämään liiketoimintaansa juuri oikeaan suuntaan. 

Vertaile yritystä valmiisiin vertailuryhmiin tai luo oma vertailuryhmä

Benchmarking-yritysvertailu on helppoa, sillä valmiita vertailuryhmiä on liki 300. Nämä vertailuryhmät kattavat kaikki tärkeimmät toimialat Suomessa sekä 5–15 keskeistä yritystä kultakin alalta. 

Jos haluat räätälöidä Benchmarking-raportin omiin tarpeisiisi, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään. Räätälöityyn vertailuryhmään voit nimetä haluamiasi yrityksiä, myös ulkomaisia.  

Jos haluat räätälöidä oman raporttisi, tee seurantapalvelusopimus kanssamme. Näin saat haluamiesi yritysten tilinpäätösanalyysit heti, kun tuoreet tilinpäätöstiedot on julkaistu. Lopuksi lähetämme sinulle Benchmarking-raportin yritysten koko vertailujoukosta. 

Benchmarking tarkastelee seuraavia osa-alueita noin 50 eri tunnusluvun pohjalta ja viiden vuoden aikajänteellä:

 • toiminnan laajuus ja kasvu
 • kustannusrakenne ja resurssien käyttö
 • tulos ja kannattavuus
 • vakavaraisuus ja velkaantuneisuus
 • maksuvalmius ja käyttöpääoma
 • yritysten perustiedot ja avaintunnusluvut neljältä vuodelta
 • tuoreet tunnusluvut kyseiseltä toimialalta 10 vuodelta.

Katso malliraportti Benchmarking-raportista.

Valmiisiin vertailuryhmiin perustuvan Benchmarking-raportin hinta on 500–1300 € + alv. Saatavilla myös englanninkielisenä.

Tilaa

Kiinnostuitko tai heräsikö sinulle kysymyksiä?

Jätä yhteydenottopyyntö, kerromme sinulle mielellämme, miten voit hyödyntää Benchmarkingia kilpailija- tai toimialavertailussa.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Haluan lisätietoja tai tehdä tilauksen Benchmarkingista