Yli seitsemän miljoonaa euroa turvattomista oloista tulleiden lasten var­hais­kas­va­tuk­seen

24.11.2022 07:17

Opetusministeri Li Andersson on myöntänyt 7,14 miljoonaa euroa valtionavustusta turvattomista oloista tulleiden lasten varhaiskasvatukseen. Avustusta myönnettiin 89 varhaiskasvatuksen järjestäjälle.

Avustuksella edistetään tilapäistä suojelua hakevien tai saavien, kansainvälistä suojelua hakevien taikka ilman oleskeluoikeutta olevien (nk. paperittomien) kotikunnattomien lasten mahdollisuuksia osallistua laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Samalla kuntia kannustetaan varhaiskasvatuksen järjestämiseen näille lapsille. Kunnat eivät saa kotikunnattomien lasten varhaiskasvatukseen valtionosuutta.

Avustusta myönnetään kunnille niiden kustannusten kompensoimiseksi, jotka ovat syntyneet ajalla 4.3.–31.12.2022 avustuksen kohderyhmälle järjestetystä varhaiskasvatuksesta.

- On erityisen tärkeää, että kunnissa tarjotaan varhaiskasvatusta myös haavoittuvassa asemassa oleville lapsille. Etenkin Ukrainasta on tullut Suomeen paljon myös alle kouluikäisiä lapsia ja on hyvä, että mahdollisimman moni heistä pääsee laadukkaan varhaiskasvatuksen piiriin. Varhaiskasvatus luo osaltaan lapsille turvallisen arjen, osallisuuden, arvostuksen ja välittämisen tunnetta, opetusministeri Li Andersson sanoo.

Lähde ja lisätietoja: opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää