Vuonna 2023 loppuun käsiteltyjä yri­tys­sa­nee­raus­ha­ke­muk­sia oli 446

06.06.2024 10:33

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2023 aikana käräjäoikeuksissa käsiteltiin loppuun 446 yrityssaneeraushakemusta. Määrä on 113 yrityssaneeraushakemusta enemmän kuin vuonna 2022. Saneerausmenettelyhakemuksista maksuohjelma vahvistettiin 142 tapauksessa.

Keskeisiä poimintoja

  • Vuonna 2023 saneerausmenettelyhakemuksista maksuohjelma vahvistettiin 142 tapauksessa, mikä on 38 kappaletta enemmän kuin vuotta aiemmin.
  • Vuonna 2023 yleisimmät keskeyttämisen syyt olivat menettelyn määrääminen lakkaamaan, joka oli syynä 146 tapauksessa ja hakemuksen hylkääminen, joka oli syynä 60 tapauksessa.
  • Vuonna 2023 vahvistetuista yrityssaneerausohjelmista 92 kappaletta ratkaistiin alle 12 kuukaudessa ja 50 tapauksessa ratkaisuun kului yli vuosi.

Vuonna 2023 maksuohjelmia vahvistettiin 142 tapauksessa

Saneerausmenettelyhakemuksista maksuohjelma vahvistettiin 142 tapauksessa, mikä on 38 kappaletta enemmän kuin vuotta aiemmin. Jos maksuohjelmaa ei käräjäoikeudessa vahvisteta, tarkoittaa se sitä, että hakemusten käsittely on keskeytynyt yrityssaneerausmenettelyn eri vaiheissa.

Vuonna 2023 yleisimmät keskeyttämisen syyt olivat menettelyn määrääminen lakkaamaan, joka oli syynä 146 tapauksessa ja hakemuksen hylkääminen, joka oli syynä 60 tapauksessa.

Vahvistettujen yrityssaneerausohjelmien käsittelyaika hakemuksen saapumisesta yrityssaneerausohjelman vahvistamiseen oli käräjäoikeuksissa keskimäärin 12 kuukautta. Vahvistetuista yrityssaneerausohjelmista 92 kappaletta ratkaistiin alle 12 kuukaudessa ja 50 tapauksessa ratkaisuun kului yli vuosi.

Loppuun käsitellyt yrityssaneeraushakemukset kuvaavat eri perusjoukkoa kuin vireille tulleet yrityssaneeraukset. Loppuun käsitellyt hakemukset sisältävät jo tilastovuotta aiemmin vireille tulleita hakemuksia ja vastaavasti osa tilastovuonna vireille tulleista hakemuksista käsitellään loppuun vasta tulevina vuosina.

Lähde ja lisätietoja: Tilastokeskus.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää