Vuoden 2023 viimeisellä vuo­si­nel­jän­nek­sel­lä toiminnan lopettaneita yrityksiä oli 9 % enemmän kuin vuotta aiemmin

19.04.2024 08:36

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2023 loka–joulukuussa toimintansa lopetti 8 455 yritystä. Lopettaneita yrityksiä oli neljänneksen aikana 8,8 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan toiminnan aloitti 9 376 yritystä. Aloittaneita yrityksiä oli vuoden 2023 loka–joulukuussa 4 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Keskeisiä poimintoja

  • Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä sekä aloittaneita että lopettaneita yrityksiä oli eniten toimialalla ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta.
  • Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä rakennusalalla toiminnan lopettaneita yrityksiä oli 13,5 % enemmän kuin vuotta aiemmin.
  • Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä toiminnan aloittaneita yrityksiä oli 4% enemmän kuin vuotta aiemmin.
  • Kaupan alalla toiminnan lopettaneita yrityksiä oli vuoden 2023 viimeisellä vuosineljänneksellä 7,6 % enemmän, mutta aloittaneita yrityksiä saman verran kuin vuotta aiemmin.

Sekä aloittaneita että lopettaneita yrityksiä oli eniten toimialalla ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta

Päätoimialoittain tarkasteltuna määrällisesti eniten yrityksiä aloitti vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta -toimialalla. Tällä toimialalla yrityksiä aloitti 1 599. Seuraavaksi eniten yrityksiä aloitti toimialalla kuljetus ja varastointi, 1 180 yritystä, ja kaupan toimialalla aloitti 964 yritystä.

Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä toimintansa lopetti 8 455 yritystä. Määrällisesti eniten yrityksiä lopetti toiminnan ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta -toimialalla. Tällä toimialalla lopettaneita yrityksiä oli 1 290. Seuraavaksi eniten yrityksiä lopetti kaupan toimialalla, missä lopettaneita yrityksiä oli 1 247 yritystä. Rakentamisen toimialalla 1 189 yritystä lopetti toimintansa.

Lähde ja lisätietoja: Tilastokeskus.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää