Veteraanien rintamalisät nousevat 200 euroon kuukaudessa

26.04.2024 14:46

Rintamalisän sekä ulkomaille maksettavan rintamalisän määrät suurenevat 200,01 euroon kuukaudessa 1.5.2024 alkaen. 

Rintamalisän määrä korotetaan nykyisestä 146,28 eurosta 200,01 euroon kuukaudessa. Korotus koskee myös ulkomaille maksettavaa rintamalisää. Korotukset eivät vaadi asiakkailta toimenpiteitä. Kela korottaa rintamalisän määrän automaattisesti 1.5.2024 alkaen.

Rintamasotilaseläkelain mukaiseen rintamalisään on oikeus henkilöllä, jolla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelustunnus, rintamatunnus, veteraanitunnus tai Sota-arkiston antama todistus osallistumisesta miinanraivaustehtävään. 

Rintamalisää voidaan maksaa myös rintamalisän edellytykset täyttävälle henkilölle, joka asuu ulkomailla ja joka ei saa kansaneläkettä. Muilla tuloilla tai varallisuudella ei ole vaikutusta rintamalisän määrään.

Jokainen veteraani on oikeutettu rintamalisään, ja siksi veteraanien määriä on usein arvioitu rintamalisän saajien perusteella. Vuoden 2024 maaliskuussa rintamalisän saajia oli 1 866 henkilöä ja ulkomaille maksettavan rintamalisän saajia 14 henkilöä. Suurimmillaan rintamalisän saajien määrä oli vuonna 1989, jolloin saajia oli vajaa 267 000.

Lähde ja lisätietoja: Kelan tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää