Var­hais­kas­va­tus­lain hen­ki­lös­tö­mi­toi­tus­ta koskeva kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle

19.03.2024 07:51

Muutosta varhaiskasvatuslain henkilöstön mitoitukseen ja suhdelukujen toteutumiseen vaativa kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa 18.3.2024.

Kansalaisaloitteen luovuttivat sen tekijät Hanna MäkiahoAnne Latvakoski, Annele WimanMinna Möller ja Carolina Mikkonen. Aloitteen otti vastaan istuntoyksikön päällikkö Antti Linna.

Kansalaisaloite rikkoi 50 000 allekirjoituksen rajan alle kahdessa viikossa ja keräsi kaikkiaan 63 488 kannatusilmoitusta. 

Aloitteella halutaan korjata varhaiskasvatuksen työoloja ja tehdä varhaiskasvatuksesta turvallinen ympäristö sekä lapsille että alan henkilöstölle. ​Aloitteen tavoitteena on muuttaa varhaiskasvatuslaissa määritelty henkilöstömitoitus ryhmäkohtaiseksi, kun se nykyään koskee koko päiväkotia. Lisäksi aloitteessa esitetään, että henkilöstömitoituksen pitäisi toteutua koko päivän ajan. Aloitteen mukaan lain nykyise​​n lain mahdollistamat mitoituksen tilapäiset ylitykset ovat muuttuneet joissain kunnissa pysyväksi käytännöksi. 

Tutustu aloitteeseen kansalaisaloite.fi-sivustolla.
Kansalaisaloitteen käsittelytiedot​.

Lähde: eduskunnan tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää