Valtioneuvoston kanslia asetti hankkeen valtioneuvoston tur­val­li­suus­joh­ta­mi­sen toimintamallin kehittämiseksi

11.03.2024 07:06

Pääministeri Petteri Orpon hallitus vahvistaa hallitusohjelman mukaisesti kokonaisturvallisuutta, kriisinkestävyyttä ja huoltovarmuutta. Osana tätä työtä kehitetään valtioneuvoston johtamiskykyä kansalliseen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

"Hallitus huolehtii Suomen ja Suomessa asuvien turvallisuudesta kaikissa oloissa. Nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on olennaisen tärkeää, että turvallisuuskokonaisuuden johtaminen ja viranomaisten yhteistyö toimivat saumattomasti”, pääministeri Petteri Orpo sanoo.

Nyt asetetussa valtioneuvoston turvallisuusjohtamisen toimintamallin kehittämishankkeessa valmistellaan hallitusohjelman turvallisuusjohtamiseen liittyvien kirjausten toimeenpano.

Hankkeen tehtävänä on arvioida valtioneuvostotasoisen turvallisuusjohtamisen nykytila ja ohjata päätöksiä mahdollisista muutoksista liittyen muun muassa resursseihin sekä poliittisen ohjauksen muotoihin. Samalla varmistetaan viranomaisten vastuunjaon ja toimivaltuuksien selkeys sekä tiedonvaihdon tehokkuus.

Hankkeen alatyöryhmissä laaditaan lisäksi esitykset kansallisen turvallisuuden strategiaksi sekä kyberturvallisuusstrategian uudistamiseksi.

Hankkeen toimikausi on 8.3.2024–31.1.2025.

Lisätietoja hankesivulta.

Lähde: valtioneuvoston tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää