Val­ta­kun­nal­li­set sosiaali- ja ter­vey­den­huol­lon tavoitteet on päivitetty

26.01.2024 07:57

Valtioneuvosto vahvistaa joka neljäs vuosi valtakunnalliset strategiset tavoitteet yhdenvertaisen, laadukkaan ja kustannusvaikuttavan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiselle.

Sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisista tavoitteista säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain (612/2021) 22 §:ssä. Tavoitteiden toteutumista seurataan ja arvioidaan vuosittain, ja niitä on tarvittaessa muutettava. Nämä tavoitteet on päivitetty pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman ja kansallisen palvelureformin pohjalta. 

Tällä hallituskaudella hyvinvointialueiden ohjausrakenteita kehitetään ja selkiytetään. Valtakunnalliset tavoitteet laaditaan jatkossa valtiovarainministeriön koordinoimana koskemaan kaikkia hyvinvointialueiden tehtäviä. Tullessaan voimaan nämä valtioneuvoston yhteiset tavoitteet hyvinvointialueille korvaavat nyt voimaantulevat tavoitteet.

Kahdeksan tavoitetta

Sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisia tavoitteita on kaikkiaan kahdeksan. Sosiaali- ja terveydenhuollon tavoitteiden ytimessä ovat yhdenvertaisuus, kustannusvaikuttavuus, yhteistyö ja tieto. Valtakunnallisten tavoitteiden valmistelun lähtökohtana ovat olleet väestön hyvinvointia ja terveyttä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa ja taloutta koskevat seurantatiedot. Valtioneuvosto hyväksyi päivitetyt tavoitteet istunnossaan 25.1.2024.

Lähde: valtioneuvoston tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää