Työryhmä valmistelemaan pienten riita-asioiden menettelyä

11.04.2024 13:36

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on valmistella ehdotus pienten riita-asioiden menettelyksi. Uutta yksinkertaistettua oikeudenkäyntimenettelyä on tarkoitus soveltaa häätöä ja huoneenvuokraa koskevissa riita-asioissa. Uudistus on osa pääministeri Petteri Orpon hallituksen hallitusohjelmaa.

Uudistuksen tavoitteena on parantaa oikeuden saatavuutta. Samalla tavoitteena on, että asianosaisen oikeudenkäyntikuluriski olisi matala.

Työryhmän toimikausi päättyy toukokuussa 2025. Työryhmän asettamisen yhteydessä asetetaan myös seurantaryhmä seuraamaan ja arvioimaan työryhmän työtä. 

Useissa EU-maissa on erityinen oikeudenkäyntimenettely pienimmille riidoille. Suomessa pienten riita-asioiden menettelyä on arvioitu alustavasti vuonna 2023 julkaistussa arviomuistiossa. Siitä saatu lausuntopalaute oli valtaosaltaan myönteistä.

Lisätietoja hankesivulta.

Lähde: oikeusministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää