Työryhmä valmistelemaan kotoutumistukea sekä työmarkkinatuen kielilisää

11.04.2024 09:27

Sosiaali- ja terveysministeriö on hallitusohjelman mukaisesti asettanut työryhmän valmistelemaan kotoutumistukea ja työmarkkinatuen kielilisää.

Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelma sisältää useita kotoutumisen kannustavuuteen ja velvoittavuuteen liittyviä kirjauksia. Hallitusohjelmakirjausten taustalla on tavoite siitä, että Suomeen kotoudutaan työllä. Tavoitteen saavuttamiseksi hallitus uudistaa kotoutumisjärjestelmää kotoutumiseen kannustavaksi ja velvoittavaksi sekä työttömyysturvaa työhön kannustavammaksi.

Työryhmä valmistelee kotoutumistukea, joka korvaisi maahanmuuttajille maksettavan toimeentulotuen ja työmarkkinatuen. Työryhmä myös selvittää, miten riittävä ja todennettu kotimaisen kielen taito huomioitaisiin työttömyysturvassa. Valmistelussa sovitetaan yhteen ja otetaan huomioon hallitusohjelman muut sosiaaliturvaan ja -etuuksiin liittyvät kirjaukset.

Uudistuksen tavoitteena on erityisesti vahvistaa maahan muuttaneiden työllisyyttä ja kotoutumista.

Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2025.

Lähde: sosiaali- ja terveysministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää