Työkanava Oy:n toiminta lakkautetaan

18.04.2024 07:51

Hallitus on osana kehysriihessä 15.–16.4.2024 linjattuja säästötoimiaan päättänyt, että valtion rahoitus Työkanava Oy:lle poistetaan ja yhtiön toiminta lakkautetaan. Työkanava Oy:n työllistämistoiminta ei ole käynnistynyt yhtiölle asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

Työkanava Oy on valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö. Sen tehtävä on työllistää työttömiä, kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia osatyökykyisiä henkilöitä.

Työkanava Oy:tä on rahoitettu kansallisen rahoituksen lisäksi EU:n elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF). RRF-rahoitusta saadessaan yhtiö on sitoutunut tiettyihin työllistämistavoitteisiin. Edellytyksiä jatkaa RRF-tukea ei ole, koska yhtiö ei ole saavuttanut EU:n neuvoston päätöksessä sovittua työllistämistavoitettaan. Komission kanssa neuvotellaan Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman päivittämisestä niin, että Työkanava Oy korvataan suunnitelmassa toisella investoinnilla.

Osatyökykyisten käytössä ovat uudistettu palkkatuki sekä muut TE-palvelut. Lisäksi TE-palvelujen kanssa yhteistyötä tekevät muut toimijat, kuten järjestöt, tukevat vaikeimmassa asemassa olevien työnhakijoiden työllistymistä.

Lähde: työ- ja elinkeinoministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää