Toukokuussa 2024 pantiin vireille 327 konkurssia

14.06.2024 08:31

Tilastokeskuksen mukaan toukokuussa 2024 pantiin vireille 327 konkurssia, mikä on 84 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 110, mikä on 135 henkilötyövuotta enemmän kuin vuoden 2023 toukokuussa.

Keskeisiä poimintoja

  • Vireille pantujen konkurssien 12 kuukauden liukuva vuosimuutos oli 17 % toukokuussa 2024.
  • Toukokuussa 2024 lukumääräisesti vähiten konkursseja laitettiin vireille maa-, metsä- ja kalatalouden toimialalla. Toimialalla pantiin vireille yhdeksän konkurssia.
  • Toukokuussa 2024 eniten konkursseja laitettiin vireille rakentamisen ja muiden palveluiden toimialoilla. Muiden palveluiden toimialalla pantiin vireille 122 konkurssia ja rakentamisen toimialalla 70 konkurssia.

Toukokuussa eniten konkurssiin haettuja yrityksiä oli palvelualoilla

⁠Vuoden 2024 toukokuussa 122 muiden palveluiden toimialalla toimivaa yritystä haettiin konkurssiin. Näissä yrityksissä 436 henkilötyövuotta oli konkurssiuhan alla. Muiden palveluiden toimiala käsittää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Samaan aikaan haettiin konkurssiin 70 rakennusalan yritystä ja näissä konkurssiuhan alla oli 210 henkilötyövuotta. Kaupan alan yrityksiä oli vastaavasti 50 kappaletta ja henkilötyövuosia 124.

Lähde ja lisätietoja: Tilastokeskus.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää