Tiistaina 21.5. on viimeinen ve­roil­moit­ta­mi­sen määräpäivä

20.05.2024 07:53

Veroilmoituksen täydentämisen viimeinen määräpäivä 21.5.2024 koskee noin 1,6 miljoonaa palkan- ja eläkkeensaajaa. Tähän mennessä jo yli miljoona henkilöä on täydentänyt tietojaan.

Veroilmoitustaan täydentävien tai korjaavien määrä vaihtelee vuosittain. Verohallinnon tilastojen mukaan viime vuonna muutoksia esitäytettyyn veroilmoitukseen teki reilut 1,4 miljoonaa henkilöä ja vuonna 2022 määrä oli reilut 1,2 miljoonaa. Verohallinto lähettää vuosittain noin 5,6 miljoonaa esitäytettyä veroilmoitusta, joten valtaosalla tiedot veroilmoituksella ovat valmiiksi oikein.

Tänä vuonna ennen viimeistä määräpäivää muutoksia on tehnyt jo yli miljoona henkilöä. Ilmoittajat ovat siis olleet liikkeellä hyvissä ajoin.

Muista vähennykset ja esitäytetyltä puuttuvat tulot

Verohallinto muistuttaa, että esitäytetty veroilmoitus pitää aina tarkistaa, ja jos tiedoissa on virheitä tai puutteita, ne pitää korjata. Verohallinto saa paljon tietoja automaattisesti, mutta esimerkiksi erilaisista vähennyksistä Verohallinnolla ei aina ole tietoa. Yleisimpiä vähennyksiä ovat kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys ja tulonhankkimiskulut.

Verohallinto tekee kaikille palkansaajille automaattisesti 750 euron suuruisen tulonhankkimisvähennyksen, joten tulonhankkimiskulut kannattaa ilmoittaa vain, jos ne ylittävät 750 euron rajan. Näin käy esimerkiksi silloin, kun tekee yli puolet työpäivistä etätöitä kotonaan. Tällöin voi tehdä työhuonevähennyksen.

Vähennysten lisäksi myös esitäytetyltä puuttuvat tulot viime vuodelta pitää ilmoittaa viimeistään omana veroilmoituksen tarkistamisen määräpäivänä. Esimerkkejä itse ilmoitettavista tuloista ovat vuokratulot, virtuaalivaluuttatulot sekä tulot alustoilla tehdystä sisällöntuotannosta ja myynnistä.

Verohallinto kehottaa tarkistamaan ja täydentämään veroilmoituksen OmaVerossa. OmaVeroon ei kannata mennä linkkien kautta, vaan kirjoittamalla palvelun osoite www.vero.fi/omavero suoraan selaimen osoiteriville. Osoitteen voi myös tallentaa selaimen kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.

Menikö määräpäivä jo? Toimi nopeasti!

Jos veroilmoitusta korjaa myöhässä, voi joutua maksamaan myöhästymismaksun tai veronkorotuksen. Jos oma määräpäivä ehti jo mennä, kannattaa kuitenkin edelleen käydä mahdollisimman nopeasti täydentämässä veroilmoitusta OmaVerossa.

Osalla palkansaajista ja eläkeläisistä veroilmoituksen määräpäivä oli 7. ja 14. toukokuuta. Pienellä osalla palkansaajista eli toiminimiyrittäjien ja maataloudenharjoittajien puolisoilla veroilmoituksen määräpäivä oli jo 2. huhtikuuta.

Lähde: Verohallinnon tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää