Ter­vey­den­huol­lon henkilöstö ja lääkkeiden saatavuus EU-kokouksen aiheina

23.04.2024 16:34

EU-jäsenmaiden terveysministerit keskustelevat 23.–24.4.2024 Brysselissä epävirallisessa terveysministerikokouksessa terveydenhuollon henkilöstön työvoimatilanteesta sekä lääkkeiden saatavuudesta. 

Suomi pitää tärkeänä lääkkeiden saatavuuden turvaamista ja valmisteilla olevaa EU:n lääkepakettia, jossa huomioidaan lääkkeiden saatavuushäiriöihin varautuminen. Erityisesti pitkään markkinoilla olleiden, hyväksi todettujen ja usein edullisten lääkkeiden saatavuuden turvaaminen on tärkeää. EU:n omaa tuotantokapasiteettia on vahvistettava kriittisissä materiaaleissa.

Keskustelu terveydenhuollon henkilöstön saatavuuteen liittyvistä haasteista ja yhteistyön edistäminen esimerkiksi yhteisten tavoitteiden kehittämiseksi ja hyvien käytäntöjen jakamiseksi on Suomelle tervetullutta EU-tasolla. Suomi katsoo kuitenkin, että terveyspalvelujen tarjoaminen väestölle on ensisijaisesti jäsenvaltioiden vastuulla, mukaan lukien henkilöstökysymykset. 

Suomea kokouksessa edustaa kansliapäällikkö Veli-Mikko Niemi. Epävirallisissa ministerikokouksissa ei tehdä päätöksiä.

Lähde: sosiaali- ja terveysministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää