Tammikuussa 2024 vireille pantujen konkurssien määrän kasvu taittui

14.02.2024 08:45

Tilastokeskuksen mukaan tammikuussa 2024 pantiin vireille 298 konkurssia, mikä on yhdeksän konkurssia vähemmän kuin edellisen vuoden tammikuussa. Tammikuussa henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 116, mikä on 91 henkilötyövuotta vähemmän kuin vuoden 2023 tammikuussa.

Keskeisiä poimintoja

  • Viimeisen 12 kuukauden aikana konkurssien määrä oli 20 % suurempi kuin sitä edeltäneenä 12 kuukauden ajanjaksona.
  • Tammikuussa 2024 konkursseja laitettiin vireille eniten muiden palveluiden, rakentamisen sekä kaupan toimialoilla. Muiden palveluiden toimialalla pantiin vireille 99 konkurssia, rakentamisen toimialalla 67 ja kaupan alalla 58 konkurssia.

Eniten konkurssiin haettuja yrityksiä palvelualoilla

Tammikuussa 67 rakennusalan yritystä haettiin konkurssiin, ja näissä konkurssiuhan alla oli 323 henkilötyövuotta. Kaupan alan yrityksiä oli vastaavasti 58 kappaletta ja henkilötyövuosia 173. Eniten konkurssiin haettuja yrityksiä oli muiden palveluiden toimialalla, 99 yritystä, joissa 307 henkilötyövuotta.

Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Lähde ja lisätietoja: Tilastokeskus.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää