Suuri valiokunta hyväksyi maahanmuuton lupaprosessin sujuvoittamisen

24.11.2022 07:32

​Eduskunnan suuri valiokunta päätti eduskunnan kannan koskien Euroopan komission direktiiviehdotusta, jolla yksinkertaistettaisiin ja selkeytettäisiin maahanmuuton lupaprosessia unionin alueelle.

Valiokunta päätti äänin 15-8 yhtyä erikoisvaliokuntien kannonoton mukaisesti valtioneuvoston kantaan (U 59/2022 vp). Suomelle on tärkeää sujuvoittaa laillista maahanmuuttoa, jotta EU-maihin saadaan osaajia myös unionin ulkopuolelta. Suomi tukee myös ehdotuksen pyrkimystä estää työntekijöiden hyväksikäyttöä, sekä taata luvan saaneille tulijoille yhtenäiset oikeuden luvan myöntäneen jäsenvaltion kansalaisten kanssa. 

Suuri valiokunta keskusteli myös Euroopan komission työohjelmasta vuodelle 2023 valtioneuvoston selvityksen (E 146/2022 vp) ja asiantuntijakuulemisen pohjalta.

Lähde: eduskunnan tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää