Sote-pal­ve­lun­tuot­ta­jien re­kis­te­röin­ti­ha­ke­mus­ten ruuhkan purku jatkuu

01.03.2024 10:10

Sote-palveluntuottajien rekisteröintihakemuksia uuteen Soteri-rekisteriin tulee edelleen runsaasti, ja niiden käsittely kestää pitkään.

Hakemuksia on saatu ratkaistua yhteensä yli 600, mutta jonossa olevien määrä on kasvanut entisestään. Tällä hetkellä käsittelyä odottaa noin 2950 hakemusta. Aluehallintovirastojen ja Valviran yhteinen palveluntuottajarekisteri Soteri on ollut käytössä nyt kaksi kuukautta.

Sekä aluehallintovirastoissa että Valvirassa on lisätty henkilöstöä sekä hakemusten käsittelyyn että asiakkaiden neuvontaan, yhteensä noin 30 henkilöä. Ruuhkan purkamiseksi on tehty myös runsaasti ylityötä.

Valviran ylijohtaja Markus Henriksson kertoo, että tilanne on vaikea, mutta uskoo sen kääntyvän paremmaksi kevään aikana, sillä työtä sen eteen tehdään korkeimmalla mahdollisella prioriteetilla.

”Henkilöresurssien vahvistamisen lisäksi rekisterin sähköiseen asiointiin on tehty runsaasti korjauksia ja asiakkaan ohjeita on selkeytetty. Tämä työ edelleen jatkuu. Tällä hetkellä palveluntuottajien on kuitenkin hyvä varautua useamman kuukauden käsittelyaikaan”, pahoittelee ylijohtaja Henriksson.

Palveluntuottajien rekisteröinti ja Soteri-rekisteri perustuvat vuoden 2024 alussa tulleeseen sote-valvontalakiin (laki sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta, 741/2023). Laki toi merkittäviä muutoksia ja useita uusia vaiheita viranomaisen käsittelyprosessiin, mikä myös vaikuttaa käsittelyaikatauluun.

Uusi laki on muuttanut myös erityisesti yksinyrittäjien tilannetta. Aiemmin he saivat aloittaa toimintansa pelkällä ilmoituksella aluehallintovirastoon. Nyt heidän on odotettava viranomaisen myönteistä rekisteröintipäätöstä ennen toiminnan aloittamista.

Lähde: aluehallintoviraston tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää