Sote-pal­ve­lun­tuot­ta­jien re­kis­te­röin­ti­ha­ke­muk­sia on käsitelty yli 2 600

25.04.2024 10:53

Uuden palveluntuottajarekisteri Soterin hakemusjonon käsittely etenee. Soteriin tulleita hakemuksia on ratkaistu nyt yli 2 600 kappaletta. Soteri on ollut käytössä kohta neljä kuukautta.

Käsittelyä odottavien hakemusten yhteenlaskettu määrä, noin 3 700, on hidastunut edellisiin viikkoihin verrattuna, vaikka uusia hakemuksia saapuukin viranomaisille jatkuvasti.

Soterin hakemusruuhka koskee vain uusia rekisteröityviä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajia tai olennaisia muutoksia hakeneita.

Tällä hetkellä yksittäisen hakemuksen käsittely voi kestää useita kuukausia, vähintään noin kaksi ja puoli kuukautta. Käsittelyaikoja ei pystytä vielä tarkentamaan, sillä rekisteröintihakemuksia käsittelee seitsemän eri virastoa, Valviran lisäksi kuusi aluehallintovirastoa.

”Lisäresurssit, tekniset korjaukset sekä palveluntuottajien ohjeiden selkeyttäminen ovat auttaneet hakemusruuhkan purkamisessa. Vaikka edistystä on tapahtunut, on hakemuksensa käsittelyä odottavien palveluntuottajien kannalta tilanne edelleen haastava. Teemme kaiken mahdollisen, jotta tilanne saadaan parempaan päin niin pian kuin mahdollista”, toteaa Valviran ylijohtaja Markus Henriksson.

Lähde: aluehallintoviraston tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää