Sosiaali- ja ter­vey­den­huol­lon pal­ve­lu­jär­jes­tel­män visiotyö käynnistyy

10.06.2024 16:23

Sosiaali- ja terveysministeriön tavoitteena on muodostaa pitkän aikavälin kansallinen näkemys sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmästä. 2030-luvun loppuun ulottuva visiotyö on käynnistynyt ministeriössä. Visiotyö tehdään virkatyönä.

Työn tavoitteena on laajentaa katse sosiaali- ja terveydenhuollon akuuteista haasteista ja hallituskausittain muuttuvista painotuksista kohti pitkäjänteisempää näkemystä.

Työhön osallistuu laaja joukko asiantuntijoita

Työtä tehdään yhteistyössä hyvinvointialueiden, muiden ministeriöiden sekä sidosryhmien kanssa. Visiotyön tueksi järjestettiin ensimmäinen pyöreän pöydän keskustelu toukokuun lopussa. 

Hanke tukee pitkäjänteisemmän sosiaali- ja terveyspolitiikan toteuttamista, ja sen kautta voidaan muodostaa pitkän aikavälin näkemys siitä, mihin suuntaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmää tulisi kehittää tulevina vuosikymmeninä.

Lisätietoja hankesivulta.

Lähde: sosiaali- ja terveysministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää