Seura- ja har­ras­tuse­läin­ten hyvinvoinnin neuvottelukunta asetettu

10.05.2024 17:12

Valtioneuvosto on asettanut seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan toimikaudeksi 15.5.2024–14.5.3027. Neuvottelukunta seuraa ja arvioi seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin kehitystä. Se tulee myös tekemään suosituksia ja antamaan lausuntoja eläinten hyvinvointia koskevista hankkeista ja esityksistä.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana jatkaa nykyisen neuvottelukunnan puheenjohtaja dosentti Laura Hänninen. Varapuheenjohtajaksi on nimetty eläinsuojelutoimija Taru Säteri. Neuvottelukunnassa on heidän lisäkseen 12 muuta jäsentä ja varajäsentä. Lisäksi neuvottelukunnassa on pysyvä asiantuntija maa- ja metsätalousministeriöstä. Maa- ja metsätalousministeriö määrää neuvottelukunnalle sihteerin.

Neuvottelukunnan jäsenten tulee edustaa koiratoimintaa, kissatoimintaa, hevostoimintaa, eksoottisten eläinten harrastustoimintaa, seura- ja harrastuseläinten hyvinvointia koskevaa tutkimusta, seura- ja harrastuseläinten pitoon liittyvää etiikkaa, Ruokavirastoa, käytännön eläinsuojelutyötä tekevää viranomaista, vapaaehtoista eläinsuojelutyötä, käytännön eläinlääkintätyötä, seura- ja harrastuseläinkauppiaita ja kuluttajia.

Ks. laki eläinten hyvinvoinnista 693/2023.

Lähde: maa- ja metsätalousministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää