Sari Ojanen jatkaa valtion neu­vot­te­lu­joh­ta­ja­na

28.03.2024 13:25

Valtioneuvosto on nimittänyt varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Sari Ojasen valtion työmarkkinalaitoksen neuvottelujohtajaksi. Ojanen on toiminut samassa tehtävässä vuodesta 2019.

”Olen tyytyväinen saadessani tilaisuuden jatkaa haasteellisessa tehtävässä valtion neuvottelujohtajana ja vastata edelleen valtion työnantajapolitiikasta. Kuluneena viisivuotiskautena valtion työmarkkinalaitoksen ja valtion pääsopijajärjestöjen neuvottelusuhteet ovat kehittyneet hyvästä alkutilanteesta vielä parempaan suuntaan. Molemmille osapuolille valtion työnantajamaine ja sen edistäminen ovat erittäin tärkeitä asioita”, kertoo varatuomari Sari Ojanen.

Ojanen on toiminut valtion neuvottelujohtajana vuodesta 2019. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa KT Kuntatyönantajien neuvottelupäällikkönä ja Kesko Oyj:n työsuhdepäällikkönä.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä 27.3.2024. Ojanen nimitettiin virkaan määräajaksi 1.5.2024–30.4.2029.

Valtionhallinnon kehittämisosaston yhteydessä toimii Valtion työmarkkinalaitos (VTML), joka vastaa valtioyhteisön työnantajapolitiikasta ja tukee virastoja työnantajatoiminnassa. Se edustaa valtiotyönantajaa keskustason työmarkkinaneuvotteluissa ja valmistelee asiat, jotka koskevat valtiotyönantajan edunvalvontaa tulo- ja työmarkkinapolitiikassa sekä työelämään liittyvässä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Lähde: tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää