Sami Rakshit Tullin pääjohtajaksi

04.04.2024 18:16

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti Sami Rakshitin Tullin pääjohtajaksi. Rakshit toimii tällä hetkellä osastopäällikkönä Tullissa.

”Uskon, että pitkästä kokemuksestani Tullissa on merkittävää hyötyä sekä koko Tullille arvostettuna viranomaisena että tämän vaativan tehtävän hoitamisessa. Arvostan suuresti saamaani luottamusta ja mahdollisuutta päästä kehittämään Tullia yhdessä työhönsä vahvasti sitoutuneen henkilöstömme kanssa tässä muuttuvassa toimintaympäristössä”, kertoo Rakshit.

Rakshit työskentelee tällä hetkellä Tullin valvontaosaston osastopäällikkönä. Tätä ennen Rakshit on toiminut useissa eri tehtävissä Tullissa, kuten rikostorjuntajohtajana ja tiedustelupäällikkönä.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä 4.4.2024. Rakshit nimitettiin virkaan määräajaksi, 1.5.2024–30.4.2029.

Tulli on valtiovarainministeriön hallinnonalalle kuuluva virasto. Sen päätehtävänä on huolehtia tulliselvityksestä ja -verotuksesta, ulkomaanliikenteen valvonnasta, tullirikosten torjunnasta, ulkomaankaupan tilastoinnista ja tullilaboratoriotutkimuksista. Tullissa työskentelee noin 2 000 tullialan ammattilaista eri puolilla Suomea.

Lähde: valtiovarainministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää