Ruokakaupoissa saa myydä käymisteitse valmistettuja 8-prosenttisia alkoholijuomia 10.6. alkaen

07.06.2024 07:45

Eduskunta hyväksyi 5.6.2024 hallituksen esityksen, jonka myötä luvanvaraisessa vähittäismyynnissä olevien käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien prosenttiraja nousee 8,0 prosenttiin. Laki tulee voimaan 10.6.2024.

Uudistuksen myötä päivittäistavarakaupoissa voi myydä nykyistä vahvempia oluita, siidereitä ja viinejä. Tähän asti luvanvaraisessa vähittäismyynnissä on saanut myydä enintään 5,5 prosentin vahvuisia alkoholijuomia ja valtion alkoholiyhtiö Alkolla on ollut yksinoikeus yli 5,5-prosenttisten alkoholijuomien vähittäismyyntiin. 

- Hallitus vapauttaa alkoholisääntelyä vastuullisin askelin eurooppalaiseen suuntaan. Tämä suunta on mahdollinen, koska alkoholin kokonaiskulutus on ollut laskussa, sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoo. 

Lakimuutos on osa hallitusohjelman toimeenpanoa. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa lakimuutos 7.6.2024.

Lähde: sosiaali- ja terveysministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää