Petteri Tiippana jatkaa Sä­tei­ly­tur­va­kes­kuk­sen pääjohtajana

19.01.2024 07:02

Valtioneuvosto on nimittänyt Petteri Tiippanan Säteilyturvakeskuksen pääjohtajan virkaan 1.2.2024 alkaen. Määräaikainen nimitys kestää 31.1.2029 asti.

Petteri Tiippana on toiminut vuodesta 2013 Säteilyturvakeskuksen pääjohtajana. Tätä ennen hän työskenteli vuodesta 2009 Säteilyturvakeskuksessa ydinvoimalaitosten valvontaosaston johtajana ja sitä ennen vuodesta 1997 muissa Säteilyturvakeskuksen esimies- ja asiantuntijatehtävissä. Koulutukseltaan Tiippana on diplomi-insinööri.

Pääjohtaja johtaa Säteilyturvakeskusta ja vastaa siitä, että keskuksen tehtävät hoidetaan taloudellisesti, tehokkaasti ja tuloksellisesti.

Säteilyturvakeskus on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva valtion hallintoviranomainen, joka edistää ja valvoo säteilyturvallisuutta ja ydinenergian käytön turvallisuutta. Valvontatehtävien lisäksi sille kuuluu muun muassa säteilyvaaratilanteiden valmius- ja asiantuntijatehtäviä, toimialaansa liittyvää tutkimus-, kehittämis- ja selvitystoimintaa, viestintä- ja koulutustehtäviä sekä toimialansa kansalliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön osallistumista.

Säteilyturvakeskuksen pääjohtajan virkaa haki kaksi henkilöä.

Lähde: sosiaali- ja terveysministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää