Oi­keus­a­pu­toi­mis­to­jen ja edun­val­von­ta­toi­mis­to­jen aukioloihin muutoksia helmikuussa 2024

25.01.2024 07:29

Joidenkin oikeusaputoimistojen ja edunvalvontatoimistojen aukioloajat muuttuvat helmikuun alusta alkaen.

Jatkossa kussakin oikeusaputoimistossa on yksi toimipaikka, joka on auki ainakin maanantaista perjantaihin kello 8–16.15. Muut oikeusaputoimiston toimipaikat ovat auki ainakin maanantaista perjantaihin kello 9–15. 

Talous- ja velkaneuvonnan sekä yleisen edunvalvonnan toimipaikat ovat auki ainakin maanantaista perjantaihin kello 9–15. 

Pienimmät toimipaikat voivat kuitenkin olla suljettuna lounasaikaan tunnin ajan sekä tiistaisin ja torstaisin.

Puhelinpalvelu ja sähköinen asiointi palvelevat asiakkaita joustavasti

Oikeusapu, talous- ja velkaneuvonta sekä yleinen edunvalvonta palvelevat puhelimitse maanantaista perjantaihin kello 8–16.15. Lisäksi käytössä on soittoaikoja talous- ja velkaneuvojalle, edunvalvojalle ja edunvalvontasihteerille. Oikeusavussa sekä talous- ja velkaneuvonnassa on myös mahdollista hoitaa asioitaan sähköisesti.

Asiakirjoja voi toimittaa toimipaikkoihin niiden aukioloaikoina tai muuna etukäteen sovittuna aikana. Asiakirjoja voi jättää myös toimipaikkojen postilaatikoihin. 

Uudistuksen taustalla on valtion virastojen aukioloa koskeva uudistus, jolla on haluttu turvata asioinnin saatavuus, viranomaisen tavoitettavuus puhelimitse sekä toiminnan kehittäminen joustavammilla aukioloajoilla. 

Vuoden 2025 alussa oikeusavun, talous- ja velkaneuvonnan sekä yleisen edunvalvonnan palvelut kootaan uuteen Oikeuspalveluvirastoon, jolloin palveluja on mahdollista tarjota yhtenäisemmin, laadukkaammin ja saavutettavammin.

Lähde: oikeusministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää