Liki puolella miljoonalla henkilöllä on esitäytetyn veroilmoituksen määräpäivä heti pääsiäisen jälkeen

26.03.2024 14:55

Maataloudenharjoittajien, toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa pitää tarkistaa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista viimeistään 2. huhtikuuta mennessä. Myös maatalouden ja elinkeinotoiminnan veroilmoituksen määräpäivä on tuolloin.

Kevään ensimmäinen esitäytettyjen veroilmoitusten määräpäivä on tiistaina 2. huhtikuuta. Siihen mennessä maataloudenharjoittajien, toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa pitää tarkistaa ja tarvittaessa täydentää esitäytetty veroilmoituksensa.

Esitäytetyn veroilmoituksen tarkistaminen ja täydentäminen onnistuu OmaVerossa.

- Kun veroilmoituksen määräpäivään on tällä asiakasryhmällä enää viikko ja välissä on vielä pääsiäinen, muutokset ja täydennykset pitää tehdä OmaVerossa, jotta ne ehtivät Verohallintoon määräpäivään mennessä, sanoo ylitarkastaja Hanna Nykter-Terävä.

Veroilmoitukseen liittyviä liitteitä ei pidä postittaa Verohallintoon, vaan säilyttää itsellä. Verohallinto pyytää liitteet nähtäväksi tarvittaessa.

Kaikkiaan maataloudenharjoittajia, toiminimiyrittäjiä ja heidän puolisoitaan on noin 480 000. Muilla yksityishenkilöillä esitäytetyn veroilmoituksen määräpäivät ovat toukokuussa.

Lähde ja lisätietoja: Verohallinnon tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää