Lasten ja nuorten terapiatakuun valmistelua käytiin läpi kehittyvän hy­vin­voin­tiyh­teis­kun­nan mi­nis­te­ri­työ­ryh­mäs­sä

31.01.2024 07:02

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson puheenjohtama kehittyvän hyvinvointiyhteiskunnan ministerityöryhmä seuraa lasten ja nuorten terapiatakuuseen liittyvän hallituksen esityksen valmistelua sosiaali- ja terveysministeriössä. Valmistelun ensimmäinen esittely kuultiin ministerityöryhmän kokouksessa 29.1.2024.

Lasten ja nuorten terapiatakuuta linjataan lasten, nuorten ja perheiden ministerityöryhmässä, jota johtaa opetusministeri Anna-Maja Henriksson. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa budjettilakina eduskunnalle syksyllä 2024. Kevään aikana sosiaali- ja terveysministeriö käy lain valmisteluun liittyviä keskusteluja hyvinvointialueiden ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa. Tärkeää tietoa valmistelun tueksi kerätään myös lapsille ja nuorille suunnattavalla kyselyllä.

Hyvinvointialueille on kohdennettu lisärahoitusta terapiatakuun toteuttamiseen 35 miljoonaa euroa vuodessa ensi vuodesta lähtien.  
 
Lasten ja nuorten mielenterveys on pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelman tärkeä teema. Hallitusohjelman mukaan ”turvataan lainsäädännöllä lasten ja nuorten yhdenvertainen pääsy perustasolla lyhytpsykoterapiaan tai muihin vaikuttaviin psykososiaalisiin hoitoihin (hallituksen mallin mukainen lasten ja nuorten terapiatakuu)”.

Lähde: sosiaali- ja terveysministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää