Kuntien val­tio­no­suusuu­dis­tuk­sen sel­vi­tys­hen­ki­löt on nimitetty

07.02.2024 15:45

Kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen on nimittänyt selvityshenkilöt hallitusohjelman mukaiseen kuntien valtionosuusuudistuksen valmisteluun. Oikeustieteen kandidaatti Arto Sulonen on nimitetty selvityshenkilöksi ajalle 7.2.2024–30.6.2025 ja hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä ajalle 1.4.2024–28.2.2025. 

Selvityshenkilö Arto Sulosen tehtävänä on toimia 31.8.2023 asetetun kuntien peruspalvelujen valtionosuusjärjestelmän uudistuksen selvitysmiehenä ja uudistusta koskevan valmisteluryhmän puheenjohtajana. 

Selvityshenkilö Eero Laesterän tehtävänä on toimia työryhmässä jäsenenä ja laatia tarvittavia uudistuksen vaatimia selvityksiä. 

Sel­vi­tys­hen­ki­löis­tä lisäpanostusta uudistuksen valmisteluun

”Kuntien rooli on vahvassa muutoksessa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden uudistuksen ja tulevan TE-uudistuksen myötä. Niiden työssä korostuu jatkossa etenkin sivistys- ja elinvoimarooli. Samaan aikaan kuntien työtä haastavat esimerkiksi talouden muutos, eriytyminen ja väestökehitys. Siksi nyt on aika uudistaa kuntien peruspalveluiden valtionosuusjärjestelmä vastaamaan uutta roolia ja tukemaan kuntien tulevaisuuden työtä. Uudistus on laaja ja haastava tehtävä, ja selvityshenkilöt tuovat uudistuksen valmisteluun vankkaa lisäasiantuntemusta”, sanoo kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen.

Lisätietoja hankesivulta.

Lähde: valtiovarainministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää