KKV selvittää vai­kut­ta­ja­mark­ki­noin­nin markkinoita

09.04.2024 20:27

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on tehnyt maalis- ja huhtikuussa 2024 tarkastuksia, joiden kohteena on ollut vaikuttajamarkkinointia harjoittavia elinkeinonharjoittajia sekä alan toimialajärjestö. Virasto selvittää, ovatko alan toimijat osallistuneet kilpailulaissa kiellettyyn yhteistyöhön vaikuttajamarkkinoinnin markkinoilla.

Kilpailulain mukainen tarkastus on Kilpailu- ja kuluttajaviraston selvitystoimi. Tarkastus ei ole osoitus sen kohteena olevan elinkeinonharjoittajan tai elinkeinonharjoittajien yhteenliittymän syyllisyydestä lainvastaiseen toimintaan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antaa ratkaisunsa elinkeinonharjoittajien ja alan toimialajärjestön menettelytapojen lainmukaisuudesta myöhemmin tarkastuksien ja muiden asiassa tehtävien selvitysten jälkeen. Virasto ei kommentoi tutkintaa sen ollessa kesken.

Lähde: Kilpailu- ja kuluttajaviraston tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää