KKV selvittää ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen markkinoita

25.01.2024 07:58

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on toimittanut tammikuussa 2023 ja tammikuussa 2024 tarkastuksia eräiden hoivapalveluita tarjoavien yritysten toimitiloissa sekä alan toimialajärjestössä. KKV selvittää, ovatko alan toimijat osallistuneet kilpailulain 5 §:ssä kiellettyyn yhteistyöhön ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen markkinoilla.

Kilpailulain (948/2011) 35 §:n mukainen tarkastus on Kilpailu- ja kuluttajaviraston selvitystoimi. Tarkastus ei ole osoitus sen kohteena olevan elinkeinonharjoittajan tai elinkeinonharjoittajien yhteenliittymän syyllisyydestä lainvastaiseen toimintaan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antaa ratkaisunsa yritysten menettelytapojen lainmukaisuudesta myöhemmin tarkastuksien ja muiden asiassa tehtävien selvitysten jälkeen. KKV ei kommentoi tutkintaa sen ollessa kesken. KKV ottaa kuitenkin vastaan lisätietoja markkinasta.

Kilpailulain 5 §.

Lähde: Kilpailu- ja kuluttajaviraston tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää