Kilpailu eurooppalaisen yrittäjyyden edis­tä­mis­pal­kin­nos­ta käynnistynyt

11.04.2024 07:34

Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto (EEPA) antaa tunnustusta menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille eri puolilla Eurooppaa, esittelee parhaita yrittäjyyden käytäntöjä, lisää tietoisuutta yrittäjyyden merkityksestä sekä rohkaisee ja kannustaa ryhtymään yrittäjäksi.

Kilpailun kansallinen osuus käynnistyi 9.4. ja päättyy 31.5.2024. Kansalliseen kilpailuun osallistuvien hakemusten joukosta valitaan kaksi hakemusta Euroopan tason kilpailuun. Euroopan laajuisen kilpailun tulokset julkistetaan marraskuussa 2024.

Kilpailuun voivat osallistua kansalliset, alueelliset tai paikalliset viranomaiset, julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuudet tai pk-yritykset (vain vastuullisen ja osallistavan yrittäjyyden kategoriassa) EU:n alueella tai pk-yrityksiä koskevan pilarin (Support to SMEs – European Commission) yhtenäismarkkinaohjelmaan assosioituneista maista, jotka ovat työskennelleet kansallisella, alueellisella tai paikallisella tasolla taloutta vauhdittaneen onnistuneen aloitteen parissa.

Kilpailussa on kuusi kategoriaa: yrittäjyyden edistäminen, investointi yritystaitoihin, digitaalisen siirtymän tukeminen, liiketoimintaympäristön parantaminen ja liiketoiminnan kansainvälistymisen tukeminen, kestävän siirtymän tukeminen sekä vastuullinen ja osallistuva yrittäjyys.

Tuomariston pääpalkinto voidaan antaa mille tahansa kategorialle, ja se myönnetään hakemukselle, jolla katsotaan olevan luovin ja inspiroivin yrittäjyysaloite Euroopassa.

Suomalaiset hankkeet ovat saaneet menestystä viime vuosina. Viime vuonna Startup Refugees Business Program -yrittäjyysohjelma voitti oman kategoriansa ”Vastuullinen ja osallistava yrittäjyys”. Vuonna 2021 Joensuun Karelia-ammattikorkeakoulun Draft Program -yrittäjyysohjelma sai erikoismaininnan kategoriassa ”Yrittäjyyden edistäminen”. Vuonna 2020 Business Espoo nousi oman kategoriansa ”Liiketoimintaympäristön parantaminen” finalistiksi. Vuonna 2018 Kasvu Open voitti oman kategoriansa, joka oli ”Yritysten kansainvälistymisen tukeminen”.

Lähde ja lisätietoja: työ- ja elinkeinoministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää