Kesäkuun EU-vaalien en­nak­ko­ää­nes­tys­pai­kat nyt verkossa

10.04.2024 07:00

EU-vaalien eli europarlamenttivaalien yleisten ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja aukioloajat löytyvät nyt oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelusta. Samaan luetteloon on koottu sekä kotimaassa että ulkomailla sijaitsevat ennakkoäänestyspaikat.

EU-vaalien vaalipäivä on Suomessa sunnuntai 9.6.2024. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 29.5.–4.6.2024. Ulkomailla ennakkoäänestysajanjakso on 29.5.–1.6.2024, mutta monien ulkomailla sijaitsevien ennakkoäänestyspaikkojen aukioloaika on tätä lyhyempi. 

Kotimaassa on yhteensä 931 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa. Ennakkoäänestys järjestetään pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai kauppakeskuksissa. Kotimaassa kunnat tiedottavat äänestyspaikoistaan myös itse.

Ulkomailla ennakkoäänestyspaikkoja on 86 eri valtiossa yhteensä 166 Suomen edustustossa tai edustuston toimipaikassa. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain joinakin ennakkoäänestyspäivinä. Ulkoministeriö vastaa ennakkoäänestyksen järjestämisestä edustojen lisäksi suomalaisilla aluksilla, jotka liikkuvat Suomen rajojen ulkopuolella ennakkoäänestysajankohtana.

Koko ennakkoäänestysajanjakson ja vaalipäivän ulkomailla oleskelevat äänioikeutetut voivat ennakkoäänestää myös kirjeitse ulkomailta. Ohjeet kirjeäänestykseen löytyvät oikeusministeriön vaalisivuilta.

Lähde: valtioneuvoston tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää