Ken­raa­li­luut­nant­ti Janne Jaakkola Puo­lus­tus­voi­main komentajaksi

31.01.2024 15:57

Puolustusministeri Antti Häkkänen esitti kenraaliluutnantti Janne Jaakkolaa Puolustusvoimain komentajan virkaan ajalle 1.4.2024 – 31.3.2029. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti Jaakkolan komentajaksi tasavallan presidentin esittelyssä 31.1.2024. Nykyinen komentaja, kenraali Timo Kivinen siirtyy reserviin 31.3.2024.

Kenraaliluutnantti Janne Jaakkola on uransa aikana ansioitunut monipuolisissa tehtävissä sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on toiminut useissa tehtävissä Pääesikunnassa vuodesta 2015 lähtien, muun muassa Puolustusvoimien logistiikkapäällikkönä ja suunnittelupäällikkönä. Nykyisessä tehtävässään Puolustusvoimien strategiapäällikkönä hän aloitti 1.1.2023. 

Aikaisemmin Jaakkola on palvellut muun muassa Porin prikaatin esikuntapäällikkönä, Utin jääkärirykmentin pataljoonan komentajana ja vanhempana osastoesiupseerina puolustusministeriössä, missä hän johti ja kehitti ministeriön strategiatyötä. Jaakkola on myös toiminut suomalaisten kriisinhallintajoukkojen johtotehtävissä Afganistanissa ja Kosovossa. 

Jaakkola on valmistunut yleisesikuntaupseeriksi Maanpuolustuskorkeakoulusta vuonna 2001 ja suorittanut yleisesikuntaupseerikurssin myös Norjan maanpuolustuskorkeakoulussa. Hänet ylennettiin kenraaliluutnantiksi 4.6.2023.

Lähde: puolustusministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää