Kansanedustaja Mikkonen raportoi Euroopan neuvostolle ilmiantajien paremmasta suojelusta

21.05.2024 15:11

​Kansanedustaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) on valittu Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen raportoijaksi selvittämään, miten väärinkäytöksiä paljastavia ilmiantajia voitaisiin paremmin suojella. 

Ensuring better protection of whistle-blowers in Europe -raportissaan kansanedustaja Anna-Kristiina Mikkonen analysoi lainsäädännön nykytilan Euroopan neuvoston jäsenmaissa, tunnistaa puuttuvat kohdat lainsäädännöstä ja tekee konkreettisia parannusehdotuksia.

”Ilmiantajat tuottavat yhteiskunnalle suurta hyötyä paljastamalla korruptiota ja väärinkäytöksiä yrityksissä ja julkisella sektorilla. Olen otettu tästä tehtävästä, joka avaa ennennäkemättömällä tavalla minulle EU-lainsäädäntöä ja eri maiden tilannetta. Pääsen myös käyttämään laajaa kielitaitoani, sillä kirjoitetaanhan raportti, päätöslauselma ja suositukset ranskaksi ja englanniksi”, edustaja Mikkonen iloitsee.

Kansanedustaja Anna-Kristiina Mikkonen valittiin raportoijaksi Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen oikeudellisten ja ihmisoikeusasiain komitean kokouksessa Pariisissa 21.5.2024. 

Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous on aiemmin antanut kolme päätöslauselmaa ja kolme suositusta ilmiantajien suojaamisesta. Yleiskokouksen kannanottojen jälkeen Euroopan neuvoston ministerikomitea hyväksyi aihetta koskevan suosituksen ja Euroopan unioni hyväksyi direktiivin. Lisäksi monet EU-jäsenmaista ottivat kansalliseen lainsäädäntöönsä osia direktiivistä ja Euroopan neuvoston suosituksista.

Lähde: eduskunnan tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää