Kansalaisaloite poliittisten lakkojen kieltämisestä luovutettiin eduskunnalle

15.05.2024 07:15

Kansalaisaloite "Poliittiset lakot kiellettävä" luovutettiin eduskunnalle Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa 14.5.2024.

Aloitteen luovuttivat Otto Meri, Ruusu Saarinen, Markus Eronen, Jenny Thuneberg, Tero Laiho, Eppu Talvinko, Leevi Väisänen ja Henni Hiirsalmi. Sen otti vastaan eduskunnan​​ istuntoyksikön päällikkö Antti Linna.

Tammikuussa 2024 julkaistu kansalaisaloite keräsi lähes 70 000 allekirjoitusta. Aloitteessa esitetään, että eduskunta ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin poliittisten lakkojen kieltämiseksi. 

Aloitteeseen ja sen perusteluihin voi tutustua tarkemmin Kansalaisaloite.fi-palvelussa.

Vähintään 50 000 äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi. Allekirjoitukset aloitteeseen on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa. Kun kansalaisaloite on luovutettu eduskunnalle, eduskunta käy siitä lähetekeskustelun ja lähettää asian valmisteltavaksi valiokuntaan. Valiokunta voi laatia kansalaisaloitteesta mietinnön, jonka täysistunto käsittelee.

Lähde ja lisätietoja: eduskunnan tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää