Kansalaisaloite kannabiksen lail­lis­ta­mi­ses­ta eduskunnan lä­he­te­kes­kus­te­lus­sa

28.05.2024 09:53

​Eduskunta keskusteli täysistunnossa 23.5.2024 kansalaisaloitteesta, jossa ehdotetaan, että kannabiksen laittomuus kumottaisiin ja kannabiksen valmistusta ja myyntiä säänneltäisiin lainsäädännöllä​.​

Keskustelussa ​nostettiin esiin sekä nykyiseen kannabiksen kieltolakiin liittyviä ongelmia että kannabiksen laillistamiseen liittyviä ongelmia. Keskeisessä roolissa puheenvuoroissa olivat päihteiden käyttöön liittyvät haitat ja keinot, joilla niitä voitaisiin parhaiten ehkäistä. 

Lähetekeskustelun avauspuheenvuoron pitänyt kansanedustaja Anna Kontula (vas.) totesi hyväksi sen, että kansalaisaloitteen ansiosta päihdepolitiikasta keskustellaan eduskunnassa:

"On ilmeistä, että päihdepolitiikan tarkistuksille on Suomessa tarve. Kiitän aloitteen laatijoita myös siitä, että teksti korostaa hyvin vahvasti tutkimusta ja tietoperustaa politiikan pohjana." 

Keskustelun päätteeksi asia lähetettiin lakivaliokuntaan, jossa asian käsittely jatkuu.

Kansalaisaloite Kannabis lailliseksi, säännellyksi ja verolle (KAA 2/2024).

Lähde: eduskunnan tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää