Kansainvälisen me­ren­kul­ku­jär­jes­tön pääsihteeri vierailee Suomessa

27.02.2024 10:33

Kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n pääsihteeri Arsenio Antonio Domínguez Velasco vierailee Suomessa 27.2.–2.3.2024. Domínguez tapaa vierailullaan muun muassa pääministeri Petteri Orpon, liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön Minna Kivimäen sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtajan Jarkko Saarimäen.

Kansainvälisen merenkulkujärjestön (International Maritime Organization, IMO) pääsihteeri Arsenio Domínguez tapaa pääministeri Petteri Orpon keskiviikkona 28.2. Panamalainen Domínguez aloitti IMO:n sihteeristön johdossa 1.1.2024. 

Domínguez tapaa keskiviikkona myös liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön Minna Kivimäen johdolla Suomen meriliikenteen ja merellisten asioiden parissa työskenteleviä virkamiehiä. Keskustelun aiheina ovat mm. Punaisenmeren tilanne ja sen vaikutukset kansainväliseen merenkulkuun, nk. varjolaivaston kasvu maailman merillä sekä jäävahvistettujen alusten huomioiminen IMO:ssa käytävissä neuvotteluissa alusten kasvihuonekaasupäästöjä vähentävistä toimista. 

Domínguez tapaa eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäseniä keskustellakseen samoista aiheista.

Domínguez tutustuu vierailunsa aikana suomalaiseen merenkulkualan osaamiseen, tapaa varustamoiden ja Suomen meriklusterin muiden yritysten edustajia sekä puhuu IMO:n neuvoston jäsenmaita Suomessa edustaville diplomaateille, alan tutkijoille ja asiantuntijoille. Torstaina 29.2. hän matkustaa Ouluun ja tutustuu Oulun yliopistolla mm. uusien hiilettömiin polttoaineisiin perustuvien laivamoottoreiden kehittämiseen mallipohjaisen järjestelmäsuunnittelun avulla.

Suomi on IMO:n neuvoston jäsen

IMO:lla (International Maritime Organization) on keskeinen rooli merenkulun kansainvälisten sääntöjen kehittämisessä. Järjestössä on 175 jäsenmaata ja sen 40 jäsenmaasta koostuva neuvosto ohjaa kokonaisvaltaisesti järjestön työtä yleiskokousten välisenä aikana.

Suomi on ollut IMO:n jäsen vuodesta 1959. Suomi valittiin joulukuussa 2023 IMO:n neuvoston jäseneksi kaudelle 2024–2025.

Lähde: liikenne- ja viestintäministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää