Juhapekka Ristola työ- ja elin­kei­no­mi­nis­te­riön osas­to­pääl­li­kök­si

22.03.2024 07:51

Valtioneuvosto on nimittänyt työ- ja elinkeinoministeriön innovaatiot ja yritysrahoitus -osaston osastopäällikön virkaan oikeustieteen maisteri, varatuomari Juhapekka Ristolan ajalle 1.4 2024–31.3.2029.

Ristola siirtyy tehtävään Sitrasta, jossa hän on vuodesta 2022 lähtien työskennellyt datatalouden teeman vanhempana neuvonantajana. Tätä ennen hän toiminut liikenne- ja viestintäministeriössä vuodesta 2002 lähtien, josta viimeisen kahdentoista vuoden ajan osastopäällikkönä ja ministeriön johtoryhmän jäsenenä. Hänellä on laaja kokemus vaativista ministeriö- ja hallinnonalatason valmistelu- ja ohjausprosesseista, toimialakohtaisesta elinkeinopolitiikasta, TKI-rajapinnasta samoin kuin valmistelun poikkihallinnollisesta yhteensovittamisesta. Johtamiskokemusta hänellä on yhteensä 19 vuotta.

Innovaatiot ja yritysrahoitus -osasto vastaa elinkeino- ja innovaatiopolitiikan, yrityspolitiikan ja julkisen yritysrahoituksen kehittämisestä. Osasto edistää toimillaan yritysten ja toimialojen kasvua, kansainvälistymistä ja uudistumista. Osasto ohjaa Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandin, Geologian tutkimuskeskuksen, Finnvera Oyj:n, Suomen Teollisuussijoitus Oy:n, VTT Oy:n ja Kansallinen Lääkekehityskeskus Oy:n toimintaa. 

Osastopäällikön tehtävänä on johtaa, valvoa ja kehittää innovaatiot ja yritysrahoitus -osaston toimintaa siten, että sille kuuluvat tehtävät hoidetaan tuloksellisesti ja yhteistoimintaa edistävällä tavalla. Osastopäälliköllä on ylijohtajan arvonimi.

Lähde: työ- ja elinkeinoministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää