Inkoon satama-alueelle asetetaan liik­ku­mis­ra­joi­tusa­lue

01.12.2023 14:31

Sisäministeriö lisää liikkumis- ja oleskelurajoituksista annettuun asetukseen Inkoon satama-alueen. Liikkumista ja oleskelua alueella rajoitetaan poliisilain nojalla. Asetus tulee voimaan 4.12.2023.

Sisäministeriön asetukseen on koottu kohteita, joissa liikkuminen tai oleskelu on kielletty poliisilain (872/2011; ks. 9 luvun 8 §) nojalla. Kohteita ovat tyypillisesti esimerkiksi lentopaikat, satamat, vankilat, kantaverkon muuntoasemat, voimalaitokset ja tehtaat. 

Sisäministeriön asetus liikkumis- ja oleskelurajoituksista (1104/2013) tuli voimaan vuonna 2014, ja sitä on sen jälkeen päivitetty säännöllisesti. Esityksen Inkoon satama-alueen lisäämisestä asetukseen tekivät alueen toiminnanharjoittajat.

Rajoitusten tarkoitus on turvata kohteessa tapahtuvaa toimintaa

Rajoitusalueella liikkuminen ja oleskelu on kielletty ilman alueen toiminnanharjoittajan antamaa lupaa.

Rajoitusten tarkoitus on turvata kohteessa tapahtuvaa toimintaa, siellä olevaa omaisuutta tai suojata ulkopuolisia ja kohteessa oleskelevia ihmisiä. Rajoitusalueilla liikkuminen on usein turvallisuudelle vaarallista ja edellyttää alueen perusteellista tuntemista. Alueet tulee merkitä selkeästi.

Poliisilain mukaan kiellon tai rajoituksen rikkomisesta voidaan tuomita sakkoon, jos teosta ei muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta.

Lähde: sisäministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää