Huhtikuussa 2024 pantiin vireille 293 konkurssia

20.05.2024 08:28

Tilastokeskuksen mukaan huhtikuussa 2024 pantiin vireille 293 konkurssia, mikä on 26 konkurssia enemmän kuin edellisen vuoden huhtikuussa. Huhtikuussa henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 154, mikä on 286 henkilötyövuotta enemmän kuin vuoden 2023 huhtikuussa.

Keskeisiä poimintoja

  • Viimeisen 12 kuukauden aikana konkurssien määrä oli 13 % suurempi kuin sitä edeltäneenä 12 kuukauden ajanjaksona.
  • Huhtikuussa 2024 konkursseja laitettiin vireille eniten muiden palveluiden, rakentamisen sekä kaupan toimialoilla.
  • Huhtikuussa 2024 muiden palveluiden toimialalla pantiin vireille 101 konkurssia, rakentamisen toimialalla 74 ja kaupan alalla 38 konkurssia.

Huhtikuussa eniten konkurssiin haettuja yrityksiä oli palvelualoilla

Huhtikuussa 101 muiden palveluiden toimialalla toimivaa yritystä haettiin konkurssiin. Näissä yrityksissä 306 henkilötyövuotta oli konkurssiuhan alla. Muiden palveluiden toimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Samaan aikaan haettiin konkurssiin 74 rakennusalan yritystä ja näissä konkurssiuhan alla oli 352 henkilötyövuotta. Kaupan alan yrityksiä oli vastaavasti 38 kappaletta ja henkilötyövuosia 111.

Lähde ja lisätietoja: Tilastokeskus.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää