Hankinta-Suomi-ohjelma: Ris­kien­hal­lin­taa kehitettävä julkisissa hankinnoissa

16.05.2024 09:53

Suomen talouden heikko tilanne pakottaa etsimään uusia säästöjä julkisissa hankinnoissa.

Taloutta voidaan vahvistaa innovatiivisilla hankinnoilla sekä tiivistämällä ostajien ja myyjien yhteistyötä, samalla hankintoihin liittyvät riskit minimoiden.

Innovatiivisilla hankinnoilla voidaan kehittää julkisia palveluja ja tuotteita, ja samalla ne antavat yrityksille mahdollisuuden kasvuun. Uusien ratkaisujen ja teknologioiden hankintoihin voi kuitenkin liittyä riskejä ja epävarmuutta, jotka liittyvät erityisesti palvelujen ja teknologioiden käyttöönottoon. Riskien tunnistamisessa ja kokonaisvaltaisessa hallinnassa on tärkeää tehdä yhteistyötä hankintoja tekevien ja niitä tarjoavien kesken.  

Innovatiivisten hankintojen riskien jakamisesta järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin webinaari 28.5.2024 klo 10.00–11.00. Webinaarissa esitellään Hankinta-Suomi-ohjelman julkaisemaa ja KEINO-osaamiskeskuksen tuottamaa yhteenvetoa, jossa kuvataan kestävien ja innovatiivisten hankintojen riskienjaon edistämiseksi tehtyjä toimenpiteitä vuonna 2023 ja niissä tunnistettuja kehitysaskeleita. Yhteenvedon taustalla on Kestävien ja innovatiivisten hankintojen riskien jakaminen (KIRI) -hankkeen raportti (Valovirta ym. 2022).

Lähde ja lisätietoja: valtiovarainministeriön tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää